HIL
Huiswerk Instituut Laren

Prijzen workshops

Mindmappen € 70,00
Talentenspel € 50,00
Zelf plannen € 45,00
Beelddenken op afspraak 

Het is ook mogelijk om workshops op locatie te geven. 

Even voorstellen:
  Contactformulier
  Naam
  E-mailadres
  Opmerkingen
  Dit is een verplicht veld
  Activiteiten ter verdieping
  Workshops

  MINDMAPPEN
  In deze workshop krijg je de tools om te mindmappen en pas je deze gelijk in de praktijk toe. Door een mindmap te maken geef je vorm en structuur aan onderwerpen waardoor je heel makkelijk een beeld kunt opslaan. Dit kan de context duidelijk maken omdat je in één oogopslag de hoofd- en bijzaken kunt onderscheiden. Zo wordt leren steeds makkelijker.

  In deze praktijkopdracht ga je een mindmap maken over jezelf Met behulp van symbolen ga je aan de slag om een mindmap te maken van je leven. Door het visueel maken van je persoonlijke ontwikkeling kun je jouw levenspad een duidelijke richting geven waardoor je een beter beeld krijgt van wat je eigenlijk wil in dit leven en of je nu op het goede pad zit. 

  Aan het eind van deze workshop weet je de ins en outs van mindmappen en heb je jezelf iets beter leren kennen waardoor je makkelijker keuzes kunt maken, bijvoorbeeld over welke studie je wilt kiezen, welke baan bij je past, waar jouw talenten liggen, waar je echt goed in bent, etc. : Wie ben je? Wat wil je? Hoe ga je dat doen? Leef jij vanuit jouw passie? 'Her'ontdek jouw talenten, kwaliteiten en passies!

  Zaterdag 14.00 - 17.00 uur
  Woensdag 19.30 - 22.30 uur
  Bedrag: € 70,00 per persoon 

  Andere tijden en locatie mogelijk op afspraak 

  TALENTENSPEL
  Weet je dat je het het anders wil, maar weet je niet precies hoe? Kies je voor A, of toch voor B?
  Wat past het best bij jou? Welke studie past bij mij? Zit ik goed of ga ik toch op zoek naar wat anders? Wat wil ik later worden?
  Deze hardnekkige vragen en nog vele andere kunnen voor slapeloze nachten zorgen. Dan maar alles laten zoals het is? Of ga je actief op zoek?

  Deze training laat je kennis maken met jouw eigen talenten en kwaliteiten en helpt jou om het antwoord te vinden op jouw vraag. We beginnen met een intake waarbij jouw vraag helder wordt en in 5 sessies gaan we werken naar de oplossing. Hierbij gaan we actief aan de slag met wie jij bent, wat je wilt, wat je kunt en wat je gaat doen.

  Training 'Kies vanuit je talent!'
  Duur: 5 weken + intake
  Inhoud: coachsessies van 1 uur + enkele thuisopdrachten
  Prijs: € 50,00 per sessie 

  BEELDDENKEN
  Als beelddenker kun je problemen krijgen op school omdat de lesstof niet op een manier wordt aangeboden waar je mee uit de voeten kan. Jij denkt in beelden maar krijgt les in woorden! 

  Bij HIL leren we je hoe je er voor kunt zorgen dat je zelf trucjes kunt toepassen om toch goed te kunnen leren. Dat doen we met de methode 'Ik leer anders', want dat doe je.....je leert anders! Verder leggen we graag contact met scholen om daar uit te leggen hoe de lessen op een minimale wijze kunnen worden aangepast zodat ook de beelddenker mee kan komen in de klas. 

  De wereld staat klaar voor beelddenkers omdat dat juist heel getalenteerde mensen zijn die een waardevolle inbreng hebben in de maatschappij. Nu is het tijd dat het onderwijs ook klaar staat voor beelddenkers om ze onderwijs te bieden waar ook zij hun talenten kwijt kunnen!

  Meer weten? Neem contact op voor een gratis intake of om een afspraak te maken voor een workshop/lezing/cursus over beelddenken

  ZELF PLANNEN
  Deze training is bedoeld voor kinderen tussen de 10 en 16 jaar met ADHD die problemen hebben met plannings- en organisatieproblemen. Door cognitieve gedragstherapie leren de kinderen een methode om te plannen en te organiseren die bij hun past. Door het ontdekken van hun eigen methode is het na de training makkelijker vol te houden omdat het aangepast is aan het kind zelf.

  Als je ADHD hebt, dan is het vaak extra lastig om je (school)leven te plannen. Deze training helpt om dit zo makkelijk mogelijk te maken. Samen met de trainer ga je aan de hand van een werkboek in een één op één situatie nieuwe manieren om te plannen leren en uitproberen. Daarbij kun je zelf aangeven wat wel en niet goed bij je past.

  Training op afspraak
  10 sessies á € 45,00 per sessie
  extra: drie keer oudersessies