HIL
Huiswerk instituut Laren

De prijs is afhankelijk van het traject dat wordt gekozen. 

Bijles € 35,00 per uur
Bijles € 30,00 per uur bij aanschaf 10-urenkaart
Individuele begeleiding € 35,00 per uur 

Neem geheel vrijblijvend contact op voor een prijsindicatie en een trajectvoorstel.

Oefenmateriaal
  Even voorstellen:
   Contactformulier
   Naam
   E-mailadres
   Opmerkingen
   Dit is een verplicht veld
   Basisschool
   groep 7/8

   De basisschool is een heel verschil met de middelbare school. In plaats van één klas en één docent gaan de leerlingen nu gedurende de dag naar verschillende klassen met verschillende docenten. Dat is best een grote overstap! Verder moeten ze opeens met een agenda gaan werken en krijgen ze huiswerk mee waarbij er dus een stukje zelfstandigheid wordt verwacht. Samen met het feit dat ze hun vertrouwde groep verlaten en het feit dat ze zelf een hele nieuwe levensfase ingaan, is dat een hele ingrijpende gebeurtenis.

   HIL biedt voor leerlingen uit groep 7/8 een programma waarbij gewerkt wordt aan zelfvertrouwen, zelfkennis, zelfstandigheid. Hierdoor wordt de overstap naar de brugklas minder 'spannend' omdat de leerlingen zich in hun eigen basis helemaal goed voelen. Verder gaan de leerlingen bij ons aan de slag met agendatraining, huiswerktraining, leren plannen, leren leren, leren reflecteren etc. zodat de basiscompetenties al aanwezig zijn en op de middelbare school de start soepel kan verlopen. 

   Het uitgangspunt van HIL is om de contacten met ouders en scholen duidelijk te houden, daarbij wordt altijd gekeken vanuit de optiek van de leerling. Het traject zal altijd voorafgegaan worden door een intakegesprek waarbij gekeken wordt naar de specifieke behoeften van de leerling.